Qualitats nutricionals i gastronòmiques de...


Avellanes

L’avellana conté un elevat nombre de greixos mono i poliinsaturats, aquets provoquen efectes preventius de malalties cardiovasculars. També incorpora fibra vegetal, vitamina E, sals minerals i oligoelements. Per tant evita l’estrenyiment, actua com antioxidant dels teixits del cos humà i contribueix a augmentar l’esperança de vida.

Nous

La nou conté àcids grassos poliinsaturats essencials com l’Omega 3 i l’Omega 6, que ajuden a reduir el nivell de colesterol a la sang. El seu consum diari redueix el risc de malalties cardiovasculars. També és un antioxidant, ja que incorpora vitamina E i són riques en fibra que beneficia el trànsit intestinal.  Castanyes de Vilanova de Prades

La castanya de Vilanova de Prades (Conca de Barbera ) són mes petites del normal, molt dolces i gustoses ja que els castanyers no s’ubiquen en una zona humida. La castanya conté força midó i substàncies ensucrades. També podem dir que disposa una quantitat baixa de greix i un elevat percentatge de glúcids, sals minerals (potassi, ferro, fòsfor) i vitamines C i B. La castanya afavoreix l’expulsió de l’intestí.

Castanyes de Galícia

Són Castanyes de més grans del normal i d’alta qualitat. La pell exterior es fina, de color marró clar i brillant. Es molt fàcil de pelar, el sabor és dolç i te una textura ferma i no farinosa. Té un percentatge mitjà de carbohidrats del 59,5% (mesurat sobre matèria seca), valor superior al de les altres àrees de producció del territori espanyol.