Qualitats nutricionals i gastronòmiques de...


Kiwi

És una fruita rica en vitamina C i E, per tant ajuda a millorar el manteniment dels ossos, la dentadura i els vasos sanguinis. També és una font rica en nombrosos antioxidants i fibra natural afavorint el transit intestinal. El kiwi es pot considerar una alternativa natural als laxants. 

Pinya

Són una bona font de vitamina C, magnesi, fibra i enzims que ofereixen el sistema digestiu. Tenen un gust tropical característic.Mango

El seu contingut de fibra li confereix propietats laxants. La fibra prevé o millora el restrenyiment, contribueix a reduir el colesterol en sang, el bon control de la glucèmia i té un efecte saciant,sent beneficiós en cas de diabetis i excés de pes. El mango té propietats antioxidants gràcies al seu alt nivell de vitamina C, ideals per casos de malalties degeneratives. També té efectes diürètics gràcies a la seva aportació de potassi.

Meló

El seu alt contingut d’aigua el converteix en un aliat contra la deshidratació. Ric en potassi,magnesi i calci, és un bon aliat per a les dones per prevenir l’osteoporosi. També és ric en vitamina C i adequat per a persones amb insuficiències renals o hepàtiques, és un neutralitzant de l’acidesa i es considera un suau laxant i diürètic. . Desde el mes d'octubre fins aproximadament al mes de maig, els melons que trobareu són de pocedència sud-americanaLa xirimoia és una fruita tropical de forma oval, cònica, esfèrica o en forma de cor. La xirimoia resulta útil per a persones amb problemes cardíacs, hepàtics o renals, a causa del seu alt contingut en aigua i el seu baix nivell de greixos i proteïnes, però donat el seu alt contingut de sucres, el seu valor calòric és força elevat. Pel que fa a altres nutrients, és bona font de potassi i vitamina C. Està disponible sobretot durant els mesos d'hivern i tardor ja que és llavors quan madura, el principal productor es a la costa subtropical espanyola “Màlaga, Motril...” però a la resta de l’any la seva procedència pot ser molt diversa.