Qualitats nutricionals i gastronòmiques de....


Taronja

Fruit esfèric de pell llisa i brillant en algunes varietats, i sensiblement rugós en altres. El seu consum es al natural, en suc o bé com a postres barrejat amb sucre. Alt contingut en Vitamina C que ens garanteix uns refredats de menor durada durant els mesos d’hivern. És ideal per a la preparació d’almívar,melmelades o confitures.

Plàtans de Canaries

De gust dolç i un toc aspre. Pot ser utilitzat per postres i confitures entre d'altres. És ric en hidrats de carboni, potassi, vitamina C, A i fòsfor. Ideal per a les dietes dels nens i els esportistes. Afavoreix l’eliminació de líquids. També és considera una fruita que estimula la digestió a part de tenir un valor astringent

 Poma Golden

La seva pell és groga verdosa amb petits punts. La seva forma és rodona i regular. La carn és sucosa, cruixent, dolça i aromàtica. Un 85% de la seva composició és aigua, per la qual cosa resulta molt refrescant i hidratant. Els sucres, la major part fructosa i en menor proporció, glucosa i sacarosa, de ràpida assimilació en l'organisme, són els nutrients més abundants després de l'aigua. És rica en fibra, que millora el trànsit intestinal. La vitamina E que conté té acció antioxidant. Les extraordinàries propietats dietètiques que se li atribueixen a aquesta fruita es deuen en gran mesura als elements fitoquímics, amb propietats antioxidants. Es pot consumir al natural o bé es pot utilitzar per pures, salses, postres, sucs i confitures.

Pera Conferència

De forma irregular, té la pell verda amb matisos marrons. No és de gran aspecte però és molt sucosa i d'excel·lent sabor. El seu component majoritari és l'aigua. La pera conté un 53% de sals minerals alcalines i un 47% de sals àcides. Les principals vitamines d'aquesta fruita són: A, C, B1, B2 i PP. Pel seu alt contingut en ferro, és bo per a la formació de glòbuls vermells i és recomanada en casos d'anèmia i problemes cardiovasculars. El contingut en pectina de la seva polpa és molt eficaç per a l'aparell digestiu, ja que alleugera la pesadesa d'estómac i ajuda en les digestions. 

 Llimones

És de color groc pàl·lid. Es de forma ovoide amb un mugró a la punta. És una fruita comestible de sabor àcid i fragant. La llimona aporta al cos àcid cítric, vitamines B i C, potassi, ferro i calci. A més, actua com un purificador de la sang i ajuda al cos a eliminar toxines. Reforça el sistema immunològic, redueix els problemes circulatoris i és un gran agent digestiu.